Studiedagen

Bent u geïnteresseerd in positieve psychologie en de uitwerkingen die het op uw school kan hebben? Dan komen we graag een keer een studiedag / studieochtend / studiemiddag verzorgen bij u op school. Vaak duren deze trainingen ongeveer 3 – 4 uur, maar ook kortere of langere varianten en combinaties zijn mogelijk. We sluiten hiervoor het liefst zo dicht mogelijk aan bij uw wensen.

Onderwerpen waar u aan kunt denken voor uw studiedag: 

Positieve psychologie in het algemeen. In deze studiedag laten we het team kennis maken met de achtergrond en oefeningen van de positieve psychologie. We bieden concrete handvaten om met positieve psychologie aan de slag te gaan in de klas en in de school.

Welbevinden en betrokkenheid. Op deze studiedag trainen we het team in het observeren van welbevinden en betrokkenheid bij de leerlingen. We sluiten aan bij jullie doelgroep en we kijken door middel van filmpjes naar jullie eigen leerlingen. 

Gemeenschappelijke waarden / visie van het team. Tijdens deze studiedag helpen we elk teamlid om zijn/haar eigen belangrijkste waarden te identificeren. Vervolgens bundelen we al deze waarden en kiest het team de vijf meest belangrijke gemeenschappelijke waarden. Één van deze waarden zetten we de komende periode vervolgens centraal. 

Growth and Fixed Mindset. Tijdens deze studiedag geven we een introductie over Growth and Fixed Mindset, maar gaan we ook door middel van een aantal oefeningen aan de slag met je eigen mindset. We passen het direct toe op jouw klas, zodat je er na de studiedag direct mee aan de slag kan.